Ystäväkunnat

Vihdin pohjoismaiset ystäväkunnat ovat Ruotsin Norrtälje, Norjan Sel ja Tanskan Slagelse.

Norrtälje

Norrtälje sijaitsee n. 70 km Tukholman pohjoispuolella kauniilla Roslagenin alueella. Norrtäljen asukasluku on n. 55 000. Kunnan alueella paljon kauniita kirkkoja, linnoja sekä viikinkihistoriaa. Norrtäljestä löytyy viihtyisän keskustan palveluja sekä upeaa saaristoluontoa. Kunta on laaja, sillä se on aikanaan muodostettu useasta pienemmästä kunnasta. Tukholmaan on reilun tunnin ajomatka, Kapellskäriin alle 30 min ja Arlandan lentokentälle tunti.

Sel

Selin kunta sijaitsee n. 300 km Oslosta pohjoiseen. Selin kunnan keskus on nimeltään Otta. Alueella on komeat tunturi-/vuoristomaisemat sekä runsaasti eritasoisia vaellusmahdollisuuksia. Majoitusmahdollisuuksia keskustassa ja ylhäällä vuoristossa. Oslon lentokentältä on suora junayhteys kolmessa tunnissa Ottaan, juna kulkee Lillehammerin kautta. Kuva Puttenseterin majoituspaikasta: Asko Ojanne.

Slagelse

Slagelsen kunta sijaitsee n. 100 km Kööpenhaminasta kaakkoon samalla saarella. Asukkaita n. 70 000. Kunta on muodostettu 4 kunnasta v. 2007, yksi kunnista oli Vihdin alkuperäinen ystäväkunta Skaelskör. Slagelsesta löytyy kulttuuria ja hiekkarantaa, sekä mm. mielenkiintoisia antiikkikauppoja.